“Vores unge spillere har fået en god ballast” – Susie Heede-Andersen

Som vi skrev for nogle dage siden, så er Susie Heede-Andersen, blevet udnævnt som headcoach for Værløse basketball, som netop har vundet 1.div. Holdet er i næste sæson at finde i den bedste liga i Danmark, Basketligaen. Vi har taget en snak med den nye træner i Basketligaen, for at hører hende om, hendes forventninger til den kommende sæson.

Du har sagt ja til at træne Værløses herrehold i den kommende sæson. Hvad fik dig til at sige ja?

To ting. Det er en god udfordring for mig, der hvor jeg er i mit trænerliv. Har siden 2012 trænet ungdom og ungdomslandshold, og kunne mærke, at jeg havde lyst til seniorbasket igen. Det er et attraktivt hold at træne. Spillerne er godt skolet, Sommer, Hauge og Mads har gjort et vanvittig godt stykke arbejde med dem de seneste år. De elsker at blive bedre og konkurrere – det er præcis den slags spillere, jeg elsker at arbejde med.

Hvad kan du, som træner og person videregive til et talentfuldt herrerhold i basketligaen?

Min viden og mine erfaringer som træner gennem 35 år, for mænd, kvinder, piger og drenge i Danmark og SpanVærløse BBKien, for klubhold og U-landshold. Mine egne erfaringer som mangeårig ligaspiller i Danmark og en sæson i Spanien. Alt det jeg har studeret og lært om mennesker, ledelse, personlig udvikling, teams og ikke mindst, alt det jeg med konstant nysgerrighed lærer om spillet og sporten og af sparringen med dygtige trænerkollegaer i ind-og udland.

Du bliver den første dametræner i Basketligaen nogensinde – hvordan har du det med det?

Godt. Ellers have jeg ikke sagt ja.

Værløse er oprykkere i Basketligaen, hvad er dine forventinger til den kommende sæson?

Jeg forventer, at vi løbende bliver dygtigere. Teknisk og taktisk, spillerne hver især og os som hold. Hvor det resultatmæssigt vil tage os hen, er svært at sige, før vi har den endelige roster, og de andre hold har deres.

Holdet har ligget et par år i 1. Div, føler du at holdet har fået den stabilitet, både spillemæssigt og økonomisk, som skal til for at være i Basketligaen?

Vores unge spillere har fået en god ballast i 1. div, og nu skal vi prøve kræfter med næste niveau. Jeg forventer, at vi får nogle gode udfordringer mod Pro B-holdene og nogle svære udfordringer mod Pro A-holdene. Det er, i mine øjne, perfekt for vores videre udvikling, at Ligaen nu bliver delt op på denne måde. Værløse Basketball Klub har økonomi til at spille Pro B, og det er fuldstændig i tråd med det vil gerne vil. Spille med vores egne spillere tilført lidt ekstra kræfter udefra. Vi er stolte af det arbejde, der er lavet med de unge gennem årene hos os, og planen er at bygge op og tage dem til næste niveau, et skridt ad gangen.