“Vi kan lave lidt rav i den” – Philip Hertz

Team Fog Næstved spillede mandag aften mod Randers Cimbria, Team Fog Næstved, var foran med 2-0 i kvartfinalen, og med en sejr kunne de sikre sig en billet til semifinalerne mod Bakken Bears. Og de kunne smile da de 40 min var spillet, kampen endte 101-78, Philip Hertz havde 12 point og 9 rebounds. Vi tog en snak med ham efter kampen, for at hører ham om kampen og om de kommende kampe mod Bakken Bears.

I vinder en rodet kamp over Randers Cimbria, hvad var det for en kamp?

Ja, man kan måske godt kalde det en rodet kamp for folk udefra. Men vi have en gameplan og vi udførte den. Vi vidste at hvis vi fulgte den så ville vi vinde stort, og det har vist sig igennem alle 3 kampe. Vi prøvede at holde deres bedste spillere til minimum, altså at kun få af dem ville score og så de andre ville fade ud. Sørge for at de vil give bolden til andre så nogle kom ud af comfort zone.

I vinder 3-0 i serien over Randers, hvordan ser du tilbage på serien?

Jeg synes vi er kommet sammen som et hold. De her playoff kamp er anderledes end regular season. De er mere intense og man skal som hold finde sammen. Man vinder kun hvis hele holdet spiller godt, og ikke kun få spillere. Syntes vi fik afprøvet en masse ting og nu hvor vi ikke har Chris længere så skal vi justere nogle ting og det er gået meget godt. Folk har steppet op og det ser godt ud.

Du har haft en brækket tå, men du spiller en fornuftigt kamp 3, er du fit for fight?

Ja, i December måned slog jeg anklen og havde slået en stor del af knoglen af, og da jeg følte jeg var kommet over den, så brækkede jeg tåen. Så der har været en masse pause. Så det tager nogle kampe at komme tilbage, men her de sidste par dage til træning har jeg følt mig godt tilpas igen, og de andre drenge har hjulpet mig igennem skaderne og spillet mig godt ind på holdet igen. Så ja, føler mig 100 procent og har ingen smerter.

Nu venter Bakken Bears i semifinalen, hvordan skal serien gribes an?

Den skal gribes and som en hel normal kamp, synes ikke vi skal sætte Bakken op på en eller trone. Men mere forberede os en smule bedre og være mere fokuseret og så tage den som en hel normal kamp og give os 100 procent.

Har i holdet i år til at gå hele vejen?

Hvis vi spiller 100 procent og alle er fokuseret så føler jeg godt vi kan lave lidt rav i den. Jeg stoler på mine teammates og coaching staff, så det blive en mere intens serie end sidste år.

Kamp 1, i semifinalen mod Bakken Bears spilles i Vejlby Risskov hallen d. 31. Marts kl. 18.15.