“Vi har ryggen mod muren” – Frederik Hougaard Nielsen

Hørsholm 79ers, sluttede som nr. 3 i grundspillet, og havde faktisk et rigtig godt udgangspunkt frem mod kvartfinalen, men det skulle vise sig at SISU ville det anderledes, og det er derfor de nu er foran med 2-0 i kampe. Vi har taget en snak med anfører Frederik Hougaard Nielsen, om kampene mod SISU, og hvad de skal gøre i kamp 3. 

Frederik HN og Hørsholm 79ers er bagud med 2-0 i kvartfinalen mod SISU. Foto: Hørsholm 79ers

Frederik HN og Hørsholm 79ers er bagud med 2-0 i kvartfinalen mod SISU. Foto: Hørsholm 79ers

I taber kamp 2 i kvartfinalen mod SISU. Hvad var det for en kamp?

Vi taber kamp to til SISU og det var en kamp hvor SISU distribuerede en god gammeldags røvfuld vores vej. Vi bliver nødt til at kigge indad nu, og finde ud af hvordan vi kan matche den energi sisu kommer ud med. De små ting vi har været gode til i løbet af sæsonen er vi pludselig stoppet med at gøre og så bliver resultatet en røvfuld. Heldigvis spiller vi igen mandag og hvad er bedre end chancen for at bevise at vi hører til i slutspillet.

Det virker som om at i har svært ved at sætte point på tavlen, spiller i lidt forkrampet?

Ja, vi har problemer i angrebet, men ikke nær så store problemer som vi har i forsvaret. Vi roterer ikke som vi skal, og det spreder sig som ringe i vandet. Hvis vi ikke hjælper hinanden i forsvaret så hjælper vi heller ikke hinanden i angrebet. Resultatet bliver som du selv siger forkrampet. Jeg vil dog sige, at de unge løver spillede fantastisk de sidste 8-10 minutter, med massere boldbevægelse og at vi der spiller tungere minutter skal lade os inspirere en lille smule af dem.

I har i den grad ryggen mod muren, i skal have 3 sejre i streg for at gå videre til semifinalen?

Ja vi har ryggen mod muren, det er ikke en ideel situation at stå i – det siger vel sig selv, men du skal ikke regne os ude. Vi kommer med alt hvad vi har og så må det briste eller bære.

Hvordan skal i komme ud til kamp 3 i SISU?

Vi skal komme ud og tænke mindre på os selv og mere på at gøre det bedste for holdet. Men sisu skal mærke os på en helt anden måde end de har gjort indtil nu i serien. Hvis vi er mere aggressive så kan det være vi også får lov til at skyde mere end henholdsvis 9 og 6 straffekast, det tænker jeg i øvrigt vi skulle have gjort alligevel. Slutteligt skal der lyde et stort tak til alle de fans der tog sig tid til at komme i Gentoftehallen i torsdags, selvom vi spillede som røv og nøgler var det fantastisk at se så mange havde taget turen fra Hørsholm.

Kamp 3 spilles mandag aften kl. 18.30 i Hørsholm, her skal det afgøres om SISU spiller sig i semifinalen eller om Hørsholm 79ers kan komme tilbage i serien.