“Vi har ikke toppet endnu” – Ida Tryggedsson

Efter en kvartfinale sejr med 2-1 i kampe, over Lemvig basketball, er Stevnsgade basketball klar til semifinalen mod Virum Go Dream. Den første DM semifinale blev spillet i går og sejren gik til Virum Go Dream. Vi tog en snak med Ida Tryggedsson efter kvartfinalen mod Lemvig.

Ida Tryggedsson og Stevnsgade Superwomen tabte 1. DM semifinale mod Virum Go Dream.

Ida Tryggedsson og Stevnsgade Superwomen tabte 1. DM semifinale mod Virum Go Dream.

Sikke en kamp, I vinder med 70-84 på udebane mod Lemvig. Hvad var det for en kamp?

En kamp hvor hvert hold havde en halvleg hver. Lemvig spillede rigtig godt inside og ramte mange gode skud i 1. halvleg. Efter pausen synes jeg det vendte. Vi fik bedre fat i forsvaret og skudene begyndte at falde. Kombinationen af succes i både forsvar og angreb gav os en masse energi og det var en fed måde at vinde på! Jeg synes vores sejr i den første kvartfinale var en smule tilfældig. 2. kvartfinale var Lemvigs – ingen tvivl om udfaldet og vi tabte stort på hjemmebane. Tror vi alle var i tvivl om, hvad vi skulle forvente af den tredje kamp. At vinde derovre og kigge frem mod semifinalen efter sådan en kamp, hvor det endelig føltes som om vores spil fungerede, er virkelig vigtigt for os!

Hvad betyder det for holdet at være i semifinalen? Og hvad betyder det for dig?

Efter at have været tophold sidste sæson, har vi i år skulle affinde os med en placering længere nede i tabellen. Vi har været ramt af skader og har ikke rigtig fået sammenspillet til at fungere i hverken forsvar eller angreb. Men da alle hold har jo været sikker på en plads i slutspillet i år, så har vi kunne tillade os at bygge frem mod slutspillet og håbe at ramme toppen af formkurven netop nu. Vi har ikke toppet endnu, og tiden må vise om det overhovedet lykkes for os, men at komme i semifinalen er uden tvivl et skridt på vejen! At vinde 3. og afgørende kamp på udebane i Lemvig har som sagt givet os noget selvtillid og troen på, at det nu går den rigtige vej!

Du har været ude med et brud på foden, men er kommet stærkt tilbage?

Ja jeg fik et træthedsbrud i foden efter blot at have spillet en enkelt kamp i efteråret og var først tilbage på banen efter jul. Min sæson har derfor ikke været så lang, og det ville have været en tom følelse at skulle sige farvel og tak allerede nu! Jeg synes selv jeg var rigtig godt spillende efteråret og det har ærlig talt været møgirriterende, at en skade satte en stopper for, hvad jeg troede ville blive en rigtig god sæson for mig personligt. Jeg forsøgte at holde mig i form, mens jeg sad ude, så jeg var klar til at spille med igen så hurtigt som muligt. Jeg synes det er lykkes okay, og er virkelig glad for, at jeg nu kan se frem til flere kampe med pigerne!

Nu venter de forsvarende mestre fra Virum Go Dream, hvad bliver det for nogle kampe? Og hvordan skal I slå dem?

Jeg tror det bliver en spændende serie! Eftersom at vi tabte DM til netop Virum i 5. og afgørende kamp sidste år, så er der lidt mere på spil end bare semifinalen. Stevnsgade og Virum er to meget forskellige hold. Virum er stærkest under kurven, og jeg synes vi er stærkere på guard-positionerne. Vi har været rigtig dårlige til at rebounde i år, hvorimod Virum har været de bedste! Jeg tror det er vigtigt for os at blande os mere under kurven og forsøge at dæmme op for Valerie’s og Nicoline’s inside spil. Derudover er vi ret afhængige af at vi rammer vores skud udefra. Jeg tror denne serie kan gå begge veje, og forhåbentlig bliver det nogle gode kampe!

Kamp 2 i semifinalen spilles d. 25 marts i Nørrebrohallen.