“Vi går nok ind som underdogs” – Philip Hertz

Team Fog Næstved har ikke fået den bedste start på sæsonen. Men har dog i de sidste par kampe, fundet spillet, som skal gøre at de får en rigtig flot placering i ligaen igen i år. Men nu gælder det Pokalfinalen mod favoritterne fra Horsens IC. Vi har taget en snak med Philip Hertz, om starten på sæsonen, og om gå ind til kampen som underdogs.

Det er den her pokal, Philip Hertz går efter i pokalfinalen mod Horsens IC

Det er den her pokal, Philip Hertz går efter i pokalfinalen mod Horsens IC.

Team Fog Næstved fik ikke den bedste start på sæsonen, hvordan var det at være en del af det?

Ja, starten var ikke helt skarp, men det tog bare lidt længere tid at finde hinanden end forventet. Vi har var et helt nyt hold med mange unge spillere, hvilket gjorde at det tog lidt længere tid at finde hinanden og få det hele til at slå klik.

I er kommet stærkt igen, og er på vej op i tabellen, er i blevet mere sammenspillet?

Efter sådan en start kan man næsten heller ikke andet end at rykke op. men ja, alle har fundet deres plads på holdet og vi er begyndt at spille meget mere sammen istedet for det individuelle. Kemien slår også klik for tiden, men man kan jo heller ikke være sure på hinanden når man vinder. De to udskiftninger har også hjulpet os en del, i forhold til alder og erfaring. Vi smider ikke de tætte kampe væk længere, dem vinder vi nu.

Nu venter en pokalfinale – hvordan bliver det?

Finaler er det man spiller for som basketspiller. Der er nok ikke en bedre følelse end at blive nummer 1, så det er stort at få muligheden for at vinde en finale.

I går vel ind til kampen som underdogs, er det en fordel for jer?

Ja, vi går nok ind som underdogs idet vi ikke har slået Horsens i år og de er på hjemmebanen. Men pokalfinalen er 1 kamp hvilket betyder at alt kan ske. Ved ikke om det er en fordel, går ikke udfra at Horsens har tænkt sig at undervurdere sin modstander i en finale. Hvis de gør, så ja, så er det en fordel at vi kommer som underdogs. Men tror nu begge hold kommer bedst mulig forberedt og går 100 procent efter den sejr.

Hvordan skal i slå et meget velspillende Horsens IC hold?

Nu har vi lige en kamp mod Randers i næste uge. Vi tager en kamp af gangen, så efter Randers kan vi begynde at forberede os mod Horsens. Men vi spiller jo mod hinanden hele tiden, så holdene kender hinanden ret godt. Så det er ikke de helt store forberedelse, det er mere rettelser af vore fejltagelser . Er ret sikker på at hvis vi følger den gameplan Milan planlægger og vi eksekverer denne 100 procent, så får vi en dejlig tur hjem fra Horsens.

Det er på lørdag kl. 17.00 i Forum Horsens at pokalfinalen spilles mod Horsens IC.