“Projektet er spændende” – Hrannar Holm

Hrannar Holm, blev forleden præsenteret som ny sportschef hos Stevnsgade Copenhagen. Efter han sagde op som landstræner for damelandsholdet, har der været lidt stille omkring ham. Men nu har han taget udfordringen op, og er klar til at hjælpe Stevnsgade Copenhagen fremad. Vi har taget en snak med ham, om hvorfor han valgte Stevnsgade Copenhagen, og hvad han kan bidrage med.

Du har valgt at blive sportschef i Stevnsgade Copenhagen Basketball. Hvorfor?

Projektet er spændende og der er masser af interessante udfordringer. Uden gode udfordringer bliver livet jo kedeligt. Simon (Stitz Marquardsen, der nye direktør for Stevnsgade Copenhagen) er gået i gang, sammen med den nye bestyrelse og flere gode mennesker, med at bygge op en professionel organisation i Stevnsgade, hvad jo er fundamentet for et godt basketliga hold. Hvis det lykkes har vi muligheder for sportslig succes. Det er så min opgave. Stevnsgade har historie og tradition, Nørrebrohallen er et fedt sted og basket-Danmark kunne godt bruge et godt hold i København. Derudover tager det mig kun 10 minutter hjemmefra at cykle til hallen.

Du har været væk fra sporten i et stykke tid, hvad fik dig til at vende tilbage?

Basketball har altid været en stor del af mig, og det var det altid klart, jeg ville vende tilbage på et tidspunkt. På det sidste har der dog ikke været tid til basket, der mangler nogle timer i døgnet. Men heldigvis fandt jeg et par timer ved årsskiftet og håber jeg kan bruge dem for at gøre lidt gavn og hjælpe ved opbygningen.

Hvad bliver dine arbejdsopgaver? Og hvad kan du bidrage med?

Vi skal gøre alt vi kan for at Stevnsgade bliver et godt ligahold på 2-3 år inden for den økonomiske ramme vi har. Konkret drejer det sig om at øge kvaliteten i alt vi gør. Håber jeg kan bidrage med min erfaring, har været i en lignende situation før, nogle gange, og har en meget klar idé om hvad der virker og hvad der ikke virker.

Det er jo ikke fordi herrerne eller damerne, leverer de bedste resultater i denne sæson. Kan du være med til at vende det?

Ja og nej. Ja, vi kommer til at se bedre resultater, det lover jeg, men nej, ikke nødvendigvis i denne sæson. For Herrerne bliver det i hvert fald rigtig svært. Vi kommer til at gøre alt vi kan for at spille så godt som muligt, men min fokus er at bygge noget op på sigt, ikke at vi leverer noget specielt i denne sæson. Det er urealistisk. Men Damerne burde kunne spille om medaljer, selvom de indtil nu ikke har spillet alt for godt. De har nogle af landets dygtigste spillere og en god træner. Det har dog intet med mig at gøre.

Hvad ser du allermest frem til?

At arbejde med nogle gode mennesker og bygge noget godt op. Ser frem til processen og glæder mig til at se rigtig god basketball i Nørrebrohallen inden for ikke alt for lang tid.

Interview: Thomas Sauer Hvidholm