Pokal: Bjørnene tilbage

Der var lagt op til et brag af en kamp, da Bakken Bears og Horsens IC i Pokalfinalen mødte hinanden i et klassisk opgør mellem to tophold i Ligaen.

Begge hold startede godt, men hårdt forsvar gjorde at det ikke var mange point man kunne se falde igennem netmaskerne i starten af kampen.

023Det var Bakken Bears der satte sig på føringen i kampen, og med en stilling på 15-8 med lidt over 2 minutter tilbage af perioden, var det Bakken Bears der dominerede spillet.

Første periode endte 17-10 til Bakken Bears, hvilket gav Aarhus- holdet et godt grundlag for anden periode.

Efter et brændt dunk af Marquis Addison, kom første scoring i anden periode fra Shawn Glover, der med to point udbyggede Bakken Bears’ føring.

3 point af Carles Bivia i midten af perioden sikrede stillingen 30-16 til Bakken Bears, og Arnel Dedic så sig efter den scoring, nødsaget til at tage en time- out så holdet kunne få styr på sit spil.

Reboundspillet blev i kampen kontrolleret af Bakken Bears, der i midten af 2. periode have 16 rebounds (12 DF) mod Horsens’ 8 rebounds. (5 DF)

Efter Horsens IC’s time- out, gik Cales Bivia direkte ind og satte endnu en 3’er til stor jubel for holdets medrejsende fans. Horsens IC’s Vedran Borovcanin svarede igen med holdets første 3’er i kampen kort efter, men stillingen var da stadig i Bakken Bears favør; 35-19.

Et steal, 2 point og et ekstra straffekast fra Marquis Addison, satte gang i Horsens IC’s fans i Forum, og med hans enmandspræstation kom stillingen på 35-23.  Bakken Bears svarede dog igen 2 gange, for hver ene gang Horsens fik point i kurven, og efter 3 point af Darko Jukic var stillingen: 40-28 til Bakken Bears.

På buzzeren blev 2 point tippet i kurven af Carles Bivia, efter en misset 3-pointsforsøg af Thomas Lærke og derved sluttede 1. halvleg med stilling: 44-28.

Carles Bivia åbnede 3. periode med 3 point. 3- pointscoringerne var måske en af de største forskelle på de to hold i kampen. Mens Bakken Bears i midten af 3. periode scorede på 8 ud af 13 forsøg (62%) scorede Horsens på 2 ud af 15 forsøg (13%) Og da kampen var slut havde Bakken Bears en scoringsprocent på 3’eren på 50% mens Horsens IC’s kun var på 18%. Så altså en stor forskel på de to holds udnyttelse af possessions.

3 point fra Brian Fitzpatrick reducerede stillingen til 59-42, men endnu engang svarede Bakken Bears igen, og holdt Horsens langt fra at komme ind i kampen igen, rent pointmæssigt.

I slutningen af perioden, begyndte Horsens lige så stille af hente ind på Bakken Bears og med et dunk af Marquis Addison med 1 minut tilbage af perioden blev stillingen 66-53, og stemningen nåede nye højder blandt de engagerede Horsens fans.

I fjerde periode var der i de første 5 minutter ikke mange scoringer at se. Med 4 minutter tilbage af perioden begyndte Horsens dog på ny sin klatretur op af Bakken Bears’ føringsstige og men med to minutter tilbage af kampen var stillingen: 81-64, og det var tydeligt at forsøget var mislykket.

Kampen sluttede med stillingen: 83-66 og Bakken Bears genvandt derved titlen som danske Pokalmestre i Forum Horsens.

Boxscore

Perioderne: (17-10)(27-18)(26-27)(13-11) – 83-66

Tilskuerskal: 3047

Mest scorende spiller for Bakken Bears: Shawn Glover 24, Carles Bivia 17 og Darko Jukic 15 point.

Mest scorende spiller for Horsens IC: Marquis Addison 19, Vedran Borovcanin 15 og Brian Fitzpatrick 13 point.

Man of the Match: Shawn Glover 24 point og 8 rebounds.

 

Tekst   Simon Ravn                    Foto   DBJOmedia