Mere Parasport i Syddanmark

Søndag formiddag modtog merbuepaa denne pressemeddelelse fra Vejle Rolling Devils og deres nye partnere, i arbejdet om at skabe bedre forhold, og mere parasport i Syddanmark.

Pressemeddelelse: Kørestolsbasket holdet Vejle Rolling Devils, indgår et kæmpe samarbejde i det sydjyske. Svend Schütt fra KGGO og Erhard Frederiksen fra Aabenraa Handicap Idrætsforening er det to samarbejdspartnere.

Vejle Rolling Devils stiller med hele to personer, Chef Træner Brian Follmann og initiativtager Palle E. Petersen, som i samarbejde med Svend og Erhard vil slå et kæmpe slag for handicapsporten i det sydjyske.

I første omgang drejer det sig om at få udbredt kørestolsbasket i området, men også ParaDart og El hockey er med i tankerne. Det skulle gerne munde ud i en hel del nye spillere til de forskellige sportsgrene.

Palle E. Petersen er sikker på at de sidder nogle store talenter i det sydjyske der bare venter på at komme i gang med en sport.

Brian Follmann mener også at kunne se muligheder på den lange bane, at få gang i Flensborgs Ligahold igen. Brian har spillet et par sæsoner i Flensborg, men på grund af spillerafgang ser Flensborg sig ikke i stand til at bevare deres Ligastatus og det er meget ærgerligt udtaler Brian.

Hvis dette kæmpe samarbejde munder ud i et nyt hold i det sydjyske til den danske liga og muligvis et ligahold igen i Flensborg, har det været en kæmpe succes, og vi ser meget positiv på begge satsninger.

Erhard har sagt, at i første omgang er det et tillæg til træningen i El-hockey, så han har indkøbt nogle basket kørestole til formålet, så de spillere der har lyst også får muligheden for at prøve kørestolsbasket. Spillerne der gerne vil prøve at få noget kamp erfaring bliver modtaget med åbne arme af cheftræner Brian Follmann hos Vejle Rolling Devils.

Svend fra KGGO starter ParaDart op i Graasten m02eget snart. Og han udtaler i øvrigt, at han har måske allerede en ny spiller i tankerne til kørestolsbasket. Så Svend ser denne satsning som en stor gevinst for kørestolsbrugere i hele regionen.

I første omgang vil Brian Follmann stå for træningen af evt. nye spillere, om det bliver træning i Vejle eller et andet sted i regionen er helt op til hvor mange der er og hvor de bor i området.

Brian Follmann vil også være den der evt. skal føre et ligahold i Flensborg frem i kørestolsbasket. I første omgang gælder det herhjemme, men som Brian udtaler det, gør slet ikke noget at man har en gulerod foran sig der hedder ligaspiller i Tyskland. Tyskland er meget langt fremme når det gælder kørestolsbasket.

Samtidig med udviklingen af spillere og dommere knytter vi nok en opgave til. Vi er alle interesseret i at få kampen afviklet på en professionel måde og det kræver også kompetente personer ved tidtager bordet, så der kobler vi også udvikling på.

Alt i alt en kæmpe satsning, som vi også håber på at erhvervs livet vil se positivt på. Så på det område kræves der noget godt forberedelses arbejde.

Vejle Rolling Devils ser frem til samarbejdet med Svend og Erhard og vil glæder os til at komme i gang med at få spillet noget Kørestolsbasket, ParaDart og El hockey.

Og vi håber alle at samarbejdet munder ud i at endnu flere handicappede og for den sags skyld også ikke- handicappet finder vej til træningslokalet.

Indsendt af: Vejle Rolling Devils