Langhøj Ligaen spillerunde #14

Sæsonens sidste runde af Langhøj Ligaen blev afviklet den 24. April, og var blevet til runden hvor medaljernes placering endeligt skulle afgøres.

Sidste sæsons nummer 1 fra Viborg Dunkers, nummer 2 fra Odense Hawks og 3 fra Copenhagen Thunderwheels, fremover Stevnsgade LowRiders, var samlet i Nørrebrohallen for at spille hvad der skulle vise sig at blive en underholdende FM-runde.

13096095_10154034351363346_1028024393806376014_nKampene blev fuldt med stor bevågenhed og tilskuere på lægterne, som især til hjemmeholdets kampe gav en flot lydkulisse.

Eftermiddagens første kamp blev spillet mellem hjemmeholdet fra Stevnsgade og Odense Hawks. Et opsat Stevnsgade-hold kom godt fra start og satte sig indledningsvis på kampen.

Odenseholdet havde dog ikke krydset Storebælt for ingenting, og flot fight fra det fynske hold gjorde, at holdene kunne gå mere eller mindre lige til pausen. Specielt en velspillende Martin Guldhammer voldte problemer for hjemmeholdets forsvar, og det var tydeligt at hjemmeholdet var opsat på at forbedre næstkommende perioder. Og som sagt så gjort. Med omstilling i presspillet og fornyet energi gjorde LowRiders det klart, at de ikke var mødt op til dagens kamp uden intention om at vinde. Odenseholdet syntes at miste pusten midt i 3 periode og kampen blev kørt hjem af hjemmeholdet til resultatet 56-37.

Eftermiddagens anden kamp var et opgør mellem sidste års to øverst placerede, og specielt i første periode synes det tætte styrkeforhold at være intakt. Perioden var intens og tæt, men Viborg kunne gå fra perioden med en smal føring.
Det var dog som om at luften gik af ballonen hos Odense Hawks i de følgende perioder, hvor et par fejl og frustrationer gav Viborg Dunkers yderligere mulighed for at udbygge deres føring. Chancen greb de, og speielt efter pausen fik Dunkers sat på plads, at de var parat til at kæmpe om guld i sidste kamp mod LowRiders. Kampen endte 34-65 til Dunkers, og  resultatet betød samtidig at Odense i sæsonen må tage til takke med fjerdepladsen, da Aarhus havde sneget sig ind på 3.-pladsen.

Sidste kamp i årets Langhøj-Liga skulle altså blive en kamp om guldmedaljerne.

Stevnsgade LowRiders bød sidste års vindere op til dans, og kunne med sejr på 6 point eller mere, for første gang i klubbens historie sikre sig medaljerne af det fineste metal.

Viborg Dunkers var dog ikke kommet for at agere statister i en kamp som blev medrivende på alle niveauer.

Viborg lagde bedst ud, kom hurtigt foran med et par point, men kom aldrig længere væk, end at hjemmeholdet fra Stevnsgade kunne holde trit. I løbet af anden periode sneg LowRiders sig endnu tættere på Dunkers og kunne gå til pause kun få point efter de forsvarende mestre.

I 3. Og 4. periode bølgede kampen frem og tilbage, og med de mange tilskuers opbakning i ryggen formåede Stevnsgade at spille sig foran med 5 point midt i 4. periode.

En klog time-out, lidt taktiske justeringer og en holdindsats fra et velfungerende Viborg hold gjorde dog, at kampen bølgede tilbage i Dunkers-hænder. Et par turnovers gav et par nemme layups til udeholdet, og så kunne kampen fløjtes af med 56-58 på haluret i Dunkers favør.

Viborg Dunkers tager dermed fra København med guldet i hænderne, Stevnsgade LowRiders tager sølvet og Aarhus Vikings bronzen på bekostning af Odense Hawks og en bedre indbyrdes score.

 

Tekst   Christoffer Goosmann       Foto   Jan Boel