Langhøj Ligaen spillerunde #13

Hermed bringes referater fra den næstsidste spillerunde af årets Langhøj Liga, fra lørdag d. 16 April i Odense. 

FM-spillerunde Odense 16. april 2016

Dagens første kamp bød på en gentagelse af opgøret i Odense tre måneder tidligere, hvor værterne fra Odense Hawks tog en sikker sejr på 61-16 over debutanterne fra Vejle Rolling Devils. Rammerne for kampen var noget anderledes, da Odense midlertidigt havde rykket sin hjemmebane til SDU’s hal, men det var ikke det eneste, der skulle vise sig at være anderledes.

01Trods afbud fra et par startere var det tydeligt, at Odense-spillerne forventede en gentagelse af den tidligere storsejr, men det tog ikke Vejle-spillerne længe at vise, at de ikke længere var det samme hold, som debuterede i ligaen blot tre måneder tidligere.

Med gode screeninger og en fejlfri udnyttelse af deres højdefordel omkring nøglen lykkedes det Vejle at holde trit med et noget overrasket Odense-hold.

De to hold fulgtes ad stort set scoring for scoring igennem kampens første tre perioder, mens Odense forsøgte sig med mere og mere aggressivt forsvarsspil for med deres hurtige spillere at imødegå Vejles højdefordel. Men Vejle fortsatte disciplineret deres spil, og da der i starten af 4. periode endelig blev slået et hul i stillingen, var det dem, der havde fået et forspring på 6 point.

I sidste ende blev Vejle-spillernes manglende rutine dog udslagsgivende. Det høje pres fra Odense begyndte at føre til turn-overs, og med et minut tilbage af kampen havde de vendt et truende nederlag til en føring på 4 point. Vejle var tvunget til at fejle, og et lettet Odense-hold sikrede sig sejren på straffekast.

Slutresultat: Odense Hawks 55-48 Vejle Rolling Devils

 Dagens anden kamp stod mellem Vejle Rolling Devils og I. H. Aalborg, og endnu en gang var Vejle opsat på at vise, at de er et hold på vej fremad. Sidste møde endte 38-27 i Vejles favør, men denne gang var der ikke på noget tidspunkt tvivl om styrkeforholdet. Aalborg-spillerne havde svært ved at komme til gode chancer mod en solid Vejle-defensiv, og offensivt fortsatte Vejle-spillerne de gode takter fra Odense-kampen. Når Aalborg-holdet samtidigt kunne se deres skud ramme ringen og ryge ud, var der ikke meget at stille op. Vejle nåede at presse stillingen op på 23-0, før det endelig lykkedes Aalborg at komme på måltavlen, og på det tidspunkt var kampen længe afgjort.

Så selv om Vejle til sidst slækkede lidt på gassen, lykkedes det dem at afslutte en lovende første sæson med en storsejr.

Slutresultat: Vejle Rolling Devils 47-12 I. H. Aalborg

 Tilbage var dagens tredje og sidste kamp, hvor gæsterne fra Aalborg skulle op imod Odense. Igen var Odense-holdet storfavoritter, men belært af forskrækkelsen i dagens første kamp mod Vejle tog de ingen chancer. Aalborg-spillerne gik friskt til opgaven, men havde igen svært ved at finde netmaskerne mod et solidt forsvar, og inden 1. periode var omme, havde Odense opbygget en solid 15-points føring og reelt afgjort kampen.

Herfra begyndte begge hold at eksperimentere med mere utradionelle line-ups, og efter en kamp, der nok var mere hyggelig end egentligt velspillet, kunne Odense notere sig for dagens anden sejr.

Slutresultat: Odense Hawks 31-12 I. H. Aalborg

 Sidste spillerunde løber af stablen i København den 24. april, hvor Viborg vil forsøge at forsvare sin førsteplads, og Odense skal vriste point fra de to tophold for at komme ind i medaljerækken.

Tekst   Jakob Hou     Foto   Christiane Petersen