“Jeg får en masse nye udfordringer” – Aladdin Barakeh

Aladdin Barakeh har efter 5 år i Bakken Bears valgt at skifte livet som basketball spiller ud i Danmark, med en prof kontrakt hos BBC Rendsburg i nordtyskland. I BBC Rendsburg skal Aladdin forsøge at få alt den spilletid som han kan, så hans talent fortsat kan udvikle sig. Aladdin er en super hurtig guard, som de i det nordtyske nok skal få en masse glæde af. Vi har taget en snak med Aladdin forud for hans ophold i Tyskland.

Du har valgt skifte Bakken Bears ud med et ophold i Tyskland, hvad fik dig til at tage skridtet videre?

Jeg har været i det samme regi de sidste fem år, så trods trænerskift osv., så har der ikke været mange “nye” udfordringer. Jeg er nået til et punkt, hvor jeg bliver nødt til at søge nye steder hen, hvis jeg skal blive ved med at udvikle mit spil. Med mit nye hold, vil jeg have en mere bærende rolle og mere ansvar, hvilket har været svært på Bakkens hold med dygtige spillere i rotationen som Darko, Thomas og Mikkel. Desuden er det svært at sige nej til en fuldtidskontrakt, når det altid har været min største drøm at kunne leve af at spille basket.

Hvad forventer du dig af opholdet? Og har du sat dig nogle personlige mål for sæsonen?

Det er svært at sætte et konkret mål når jeg ikke kender så meget til det hele endnu. Jeg tror, at organisationen, holdet og jeg går ind til sæsonen med den samme forventning om at opnå det bedste resultat. Det er forhåbentlig også grunden til, at de henter mig ind – de føler, jeg kan være med til at opnå et godt resultat.

Aladdin Barakeh skifter Bakken Bears ud med BBC Rendsburg i det nordtyske.

Aladdin Barakeh skifter Bakken Bears ud med BBC Rendsburg i det nordtyske.

Du har spillet med om Pokal, DM og Europa titler, men ikke set mange minutter på banen, var det en af grundende til at du skulle prøve noget nyt?

Manglende spilletid er helt klart en af de største grunde til at jeg prøver noget nyt. Derudover, kan man også se at stort set alle de bærende spillere i Bakken har været “ude” i nogle år. Jeg tror, det er svært at blive en bærende spiller på et hold som Bakkens, hvis man ikke har søgt nye udfordringer andre steder.

Hvordan ser du tilbage på din tid hos Bakken Bears?

Det er svært at beskrive, der har været mange op- og nedture. Når det så er sagt, synes jeg, jeg tog det rigtige valg i at flytte fra Horsens til Bakken for fem år siden, da jeg har haft en fed tid i Bakken og Århus.

Hvad er dit overordnede mål for din basketball karrierer?

Jeg synes, det er svært at sætte et konkret mål, idet jeg ikke helt ved hvad jeg går ind til mht. at spille professionelt. Jeg håber, jeg får en masse nye udfordringer, der gør, at jeg en dag kan nå mit fulde potentiale som basketballspiller.

Redaktionen bag merebuepaa.com ønsker Aladdin Barakeh alt mulig held og lykke i den kommende sæson, og vi vil helt sikkert følge med i hans udvikling.