Hørsholm 79ers bryder Svendborgs sejrsrække

Onsdag aften brød Hørsholm 79ers den sejrsrække på syv kampe, som Svenborg Rabbits kom med. I en tæt kamp i Hørsholmhallen scorede debutanten Drew Maynard 30 point og blev en afgørende faktor i en 96-87 sejr. Hjemvendte Jonathan Gilling spillede også en stor rolle med 21 point i den første kamp tilbage på hjemmebanen i fem år.

Maynard ramte hele fem tre-points skud på kun ni forsøg og tilføjede seks rebounds. Han var efter kampen overrasket over de 30 point:

-Det er en god debut, men det er ikke så vigtigt som at få sejren. Vi går i kamp sammen og kæmper for hinanden hele kampen. Vi spiller ikke altid sammen, men det bliver bedre og bedre igennem kampen og så må vi bare kæmpe mere.

Også Jonathan Gilling havde en god hjemmedebut med 21 point på 15 skud og Hørsholmtræner Rafa Monclova var da også tilfreds med nyerhvervelserne efter kampen:

– De nye spillere viser vejen, og holdet bliver løftet af det. Vi har trænet rigtig hårdt den sidste uge. Vi havde brug for sådan en sejr, som vi får i dag. Vi spiller mod et godt hold, som har mange sejre med sig her til hallen. Alle bidrager i dag og vi bliver bedre hver dag, og vi tror på at vi kan slå selv de sværeste modstandere i denne liga.

Som Monclova sagde var de to nye profiler i hopla, men det var samtlige spillerne fra Hørsholm, som bød ind i opgøret mod fynboerne.

Jonathan Gilling havde 21p - Maynard 30p

Jonathan Gilling havde 21p – Maynard 30p

Det var en kamp, der helt tydeligt havde to halvlege. Første halvleg tilhørte Svendborg og især Brandon Rozzell, der havde 14 point før pausen. Svendborg var da også foran det meste af halvlegen, inden Hørsholm til sidst hentede gæsterne og de to hold kunne gå til pause med hjemmeholdet foran 47-45.

I pausen justerede Hørsholm på hvordan de spillede Rozzell. De satte flere forskellige spillere ind i mod ham og ifølge Hørsholms unge guard Andreas Hjorth gjorde det en kæmpe forskel:

-Vi har problemer med Rozzell i første halvleg, hvor han får fyret nogle skud af, men i anden halvleg kommer vi meget tættere på og han scorer kun syv point. Porta derimod var svær at spille mod, for hvor han i første halvleg har mange assists, tager han den i anden halvleg bare til kurven.

På trods af at Svendborgs helt store stjerne Antonio Porta altså havde en god anden halvleg, var det Hørsholm, der var mest effektive. Holdspillet begyndte at hænge sammen, med mange afleveringer, der enten endte i feltet hos Evan Yates, der som altid var effektiv med 18 point og 8 rebounds, eller hos en af skytterne.

Langsomt byggede Hørsholm et forspring op, men det kom aldrig over ti point og med Antonio Porta i bygningen, er det ikke altid nok. De sidste fem minutter kom Svendborg da også yderst tæt på. Ved scoren 78-72 til Hørsholm ramte Porta først to straffekast inden han lavede assist til Rrevor Noack og lavede endnu en assist til Brandon Rozzell og så stod der pludseligt 80-79.

Det var imidlertid sidste krampetrækning fra Svendborg og lige efter ramte Frederik H Nielsen et skud for Hørsholm, hvorefter Maynard og Anali Okoloji ramte tre’ere. Det løftede stemningen blandt de 450 tilskuere betragteligt og Hørsholm tog sejren 96-87.

Med sejren hægter Hørsholm sig fast i haserne på Randers i kampen om femtepladsen. Randers er to point foran, men også med to kampe flere, så intet er afgjort i den kamp endnu. Hørsholms to næste kampe er mod Næstved. Først søndag i Næstved, inden ærkerivalerne kommer til Hørsholm onsdag 27. januar kl. 18.30.

Kilde: Hørsholm 79ers