“Et mesterskab er altid målet” – Christian Benzon

Horsens IC præsenterede i i går en ny spiller til den kommende sæson, en dansk spiller med en masse erfaring fra USA. Christian Benzon skifter Gainsville ud med Horsens. Han er vel det man kan betragte som afløseren for Gabriel Lundberg, som i den kommende sæson vil søge efter nye gulve at spille på. Christian har spillet en del år i USA, og er nu klar til at få gang i sin karriere. Vi tog en snak med Christian om hans skifte til Horsens IC.

Du har skrevet under med Horsens IC, hvordan tror du det bliver at komme hjem til Danmark og spille?

Det er så lang tid siden at jeg har spillet i Danmark så jeg ved ikke helt hvad jeg kan forvente, men jeg tror jeg har en bedre ide når vi kommer tættere på sæson start.

Hvorfor blev det Horsens IC du valgte, som din næste klub?

Min familie og jeg har altid haft et godt forhold til HIC som organisation især med Lennart og med trænere som Arnel og den opbakning der er skabt omkring klubben følte jeg at det var det rigtige valg.

Du har haft en masse år i USA, hvad kan du tage med hjem og bruge i din professionelle karriere?

Jeg har fået en del erfaring i USA samtidig med at spille imod og med nogle af de bedste spillere i verden. Den fysiske og hurtige side af spillet er også noget som jeg kan bruge i Danmark.

Hvad forventer du dig af den kommende sæson, for holdet? Og for dig selv?

Et mesterskab er altid målet for et sandt konkurrencemenneske, men jeg må ærligt indrømme at da den danske liga er “ny” for mig pga de 7 år som jeg har været i USA, så tror jeg at det er vigtigt at jeg ikke fokusere på slut resultatet endnu men de små mål som vi sætter os som hold i løbet af sæsonen i stedet.

Et skifte til Horsens IC, som de sidste mange år, har ligget i toppen af dansk basketball, ligger det ikke automatisk et pres på en spiller som dig?

Nej du føler aldrig et pres hvis du er forberedt.

Det bliver virkelig interessant at se hvad Christian Benzon kan bringe til den danske liga efter mange år i USA. Der er helt sikkert mange som er spændt på at se hvor dygtig en spiller han er blevet.