“En rigtig lærerig oplevelse” – Zarko Jukic

Zarko Jukic, har netop afsluttet hans sæson i Sverige, hvor det blev til en rigtig flot sølvmedalje, efter et 4-0 nederlag til Skyler Bowlin og Södertælje Kings. Zarko Jukic, spillede i indeværende sæson for Norrköping Dolphis, i den svenske Basketligan, det blev en sæson hvor han spillede 29 kampe, scorede 6,4 point, tog 3,7 rebounds, fordelt på lige over 20 min. En helt sikkert godkendt sæson, af den tidligere Hørsholm 79ers spiller. En sæson, hvor det ikke var ham som skulle score point, fordi der var en masse andre som havde netop den opgave, men en sæson, hvor ansvarsområdet lå mest på forsvarsdelen. Vi har taget en snak med Zarko om sæsonen, som kan læses herunder.

Zarko Jukic i Hørsholm trøjen inden skiftet til Norrköping Dolphins.

Zarko Jukic i Hørsholm trøjen inden skiftet til Norrköping Dolphins.

I taber finalen til Södertæjle Kings, med den tidligere Horsens IC spiller Skyler Bowlin på holdet, hvad var det for en finaleserie?

Eftersom serien blev 0-4 ville man umiddelbart tro, at vi ikke havde nogen chance, men alle fire kampe var rigtig intense og tætte – helt ned til de sidste minutter. Det var kampe hvor det godt kunne gå vores vej, men hvor Södertajle erfaring og eksekvering endte med at være en afgørende faktor. Generelt set, var det en serie med rigtig høj intensitet og fysisk basket samt et taktisk godt niveau, grundet de to coaches. Tillykke til Södertalje med deres fjerde titel i træk og så vil jeg også give kæmpe kredit til Skyler, som helt klart var seriens bedste og vigtigste spiller!

Hvordan ser du tilbage på sæsonen?

Selvom det er svært at sidde og sige lige efter man har tabt finalen, så syntes jeg at det overordnet set har været en succesfuld sæson. Så vidt jeg forstår, så havde de fleste svenske “eksperter” set os som et 7-8. hold med stor sandsynlighed, for at tabe i kvarten. Så på den måde har vi vel overpræsteret, og vi beviste at vi kan være med hele vejen. Vi havde et hold med rigtig højt topniveau, en del veteraner som var gode til at hjælpe de yngre spilleres udvikling, og en førsteårs coach (Adnan Cuk) som jeg mener skulle have haft Årets Coach prisen. Udenfor banen kunne det ikke have været bedre.

Hvordan har din egen sæson været? Har du fået mere ansvar på banen?

Jeg synes min egen sæson har været fin. Jeg har faktisk haft mindre ansvar offensivt i år, end sidste år i Nässjö. Offensivt var det op og ned, da vi havde mange spillere som kunne score, men min rolle og fokus på holdet var mere, at dække modstanderens bedste spiller op. Jeg har udviklet mig en del denne sæson, med hjælp fra træneren og de ældre spillere, som er det vigtigste for mig. Det at være i en top organisation, og på et tophold har også været en rigtig lærerig oplevelse.

Hvis vi skal kigge fremad – så venter der landsholdtræninger osv, har du på nuværende tidspunkt, overblik over hvor du spiller i næste sæson?

Nu vil jeg lige nyde de sidste par dage med holdkammeraterne og så tage en snak med træneren/klubben, derefter er det hjem og heppe min bror i DM-finalen!

Tillykke til Zarko Jukic med sølvet i den svenske Basketligan, skal der lyde fra www.merebuepaa.com.