“Det betyder meget for holdet” – Camilla Frommelt Andersen

Aabyhøj Basketball var inden deres kamp i lørdags mod Stevnsgade Copenhagen, uden en sejr i Dameligaen, men det lykkes for det unge hold at hive en sejr hjem, med cifrene 68-66. Vi tog en snak med anfører Camilla Frommelt Andersen efter kampen, for at hører hende om sæsonen indtil videre og om hvad vi kan forvente i resten af sæsonen.

I har fået en svær start på sæsonen, 6 kampe – 0 sejre. Hvordan ser du tilbage på den del af sæsonen?

Vi har et helt nyt og meget ungt hold, og det kræver naturligvis sin tålmodighed hvor vi godt vidste, at de første kampe ville være svære fordi vi havde tiden og ikke mindst skaderne imod os. De fleste hold har spillet sammen i mange år, mens halvdelen af vores hold består af debutanter på 16 år, så det har selvfølgelig været en udfordring at gøre dem klar til ligaen. Men alt i alt, så har vi vist fremskridt og det har hele tiden været målet – så skal sejrene nok komme.

I har haft tætte kampe, spillet lige op med Virum Go Dream og Hørsholm 79ers. Men i dag lykkes det, i vandt med 68-66 over Stevnsgade, hvad var det for en kamp? Og hvad betyder den for holdet?

Kampene mod Virum og Hørsholm kunne have gået begge veje, men vi snublede på målstregen og det gav os blod på tanden til at vi skulle vinde den næste. Og det gjorde vi. Det betyder meget for holdet, at vi beviste, at vi godt kan lukke de tætte kampe og ikke mindst huske hvor meget federe det er at vinde. Det er klart en følelse vi vil blive ved med at jagte.

I har en ung trup i år, hvordan går det med at få spillet de unge spillere ind på holdet?

Det er en proces, der vil være gennemgående resten af sæsonen, men bliver vores formkurve ved med at være opadgående, så kan vi blive rigtig farlige. Kvaliteten mangler ikke på holdet, det er bare med at få den frem og udnytte det til vores fordel.

Hvad forventer du dig af resten af sæsonen?

En rigtig sjov sæson med mange tætte kampe. Hvis man ser bort fra vores dårlige start på sæsonen, så synes jeg holdene er meget lige i år, og det vil helt sikkert skabe en masse spænding. Så håber jeg bare at vi er gode nok til at trække det længste strå som vi gjorde i sidste kamp.

Camilla Frommelt Andersen og Aabyhøj møder på onsdag Lemvig Basketball og skal forsøge at få endnu en sejr i hus.