“Den kunne have været tippet begge veje” – Maja Gerlyng

Stevnsgade SuperWomen spillede sig forleden i pokalfinalen d. 16 januar i Forum Horsens, ved at besejre BK Amager efter en vaskeægte gyser. Kampen blev vundet med 51-53 og dermed kan de forsvarende pokalmestre gøre sig klar til endnu en finale. Vi tog en snak med Maja Gerlyng, for at hører hende om kampen og om hendes skifte til Stevnsgade SuperWomen. 

I vinder med 2 point over BK Amager, kan du sætte nogle ord på kampen?

Først og fremmest var det en MEGET rodet kamp med mange turnovers og mangel på flow i spillet. Vi følges meget godt ad i starten af kampen, men så trækker vi lidt fra og holder forspringet indtil de sidste minutter, hvor Amager kæmper sig tilbage. Vi formår alligevel at holde fast og hiver den heldigvis hjem i sidste sekund.

Hvad var der gjorde at det var jer der vandt kampen?

Uden tvivl, vores forsvar. Angrebet var på ingen måde kønt, men der var rigtig mange, der steppede op i forsvaret, og jeg synes også, at vi arbejder godt sammen i den ende af banen. Den kunne have været tippet begge veje til sidst, men måske har vi lidt mere rutine, der gør at vi kan holde fast.

I er forsvarende pokalmestre, hvordan ser du jeres chancer for at vinde titlen igen?

Hvis vi spiller, som jeg ved at vi kan spille, så har vi gode chancer. Men ikke hvis vi spiller som i semifinalen. Vi har mange ting, vi skal arbejde på, men jeg glæder mig til den 16.!

Hvordan har dit skifte til Stevnsgade været?

Jeg har været meget glad for at spille i Stevnsgade. Vi har det rigtigt godt med hinanden på og uden for banen, og det er det vigtigste for mig. Der er et godt samarbejde mellem spillere og trænerteamet, og jeg føler, at vi lærer meget af hinanden. Alle bidrager på den ene eller anden måde, og det er sjovt at spille, når alle arbejder for hinanden.

Stevnsgade skal i finalen møde Lemvig Basketball, som vandt med 80-74 over Aabyhøj Basketball i den anden semifinale.