“Bænken er meget vigtig for os”- David Harder

Hørsholm 79ers var mandag aften på besøg i det sydfynske, nærmere bestemt Svendborg Idrætscenter hvor Svendborg Rabbits skulle forsøge at vinde kamp 1, i kvartfinalen over københavnerne. Men Hørsholm 79ers ville det anderledes, og vandt til sidst kampen med 10 point. Vi tog en snak med David Harder for at hører ham om kampen, og om hvad der skal arbejdes på, frem mod kamp 2 på hjemmebane. 

I vinder over Svendborg på udebane. Hvad var det for en kamp?

Det var en højintens kamp. Begge hold vidste forud for kampen, at kamp 1 er enormt vigtig for serien. Heldigvis kommer vi ud af kampen ovenpå og kommer hjem med hjemmebanefordelen i serien.

I skyder og rebounder godt, er det grunden til at i vinder kampen?

Jeg synes den største grund til vi vinder kampen, er vores forsvar. Vi har nogenlunde styr på Rozzell, og sørger for at presse deres skytter. Mht. rebound spillet synes jeg der er massere plads til forbedring; vi giver 15 offensive rebounds væk, hvilket er alt for mange så det er noget vi kigger på at forbedre frem mod kamp 2.

I har en masse unge talenter, som kommer ind og viser vilje, hvor vigtig er bænken for jer?

Bænken er meget vigtig for os – de unge drenge går uimponeret til opgaven; gang på gang kommer de ind med massere energi i forsvaret, gør det svært for modstanderne og rammer store skud. Det er en af vores store forcer, at vi har et bredt hold hvor mange kan gøre en forskel på forskellige måder.

I er blevet udråbt til favoritter til at vinde kvartfinalen. Ved at vinde kamp 1, så ser det vel meget fornuftigt ud?

Det ser fornuftigt ud, men hvis vi taber torsdag kan sejren i Svendborg ikke bruges til noget som helst. Vi tager én kamp ad gangen, og skal komme ud til kamp 2 præcis som vi kom ud til kamp 1, velforberedte og klar til at spille koncentreret i begge ender i 40 minutter.

Hvordan skal i vinde kamp 2 på hjemmebane?

Vi skal fortsætte forsvarsspillet fra kamp 1, og sørge for at få styr på den defensive rebound. Hvis vi gør det og samtidig, som sædvanlig, har vores fantastiske fans i ryggen, har vi en rigtig god chance for at komme foran 2-0 i serien.

Kamp 2 spilles torsdag aften Hørsholm, hvor vi helt sikkert kan forvente en meget spændende kamp.